Cursus Wilde Planten Gastronomie!
Cursus
Wilde planten Gastronomie
Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar:
wildeplantengastronomie@ziggo.nl
Klik
hier
voor een introductie filmpje betreft deze cursus
Gek op koken en in voor vernieuwing en uitbreiding van je repertoire?
Zin in het ontdekken van nieuwe smaken, texturen en bereidingen?
Professioneel met voeding bezig en toe aan het verbreden van je kennis en
kunde?
Is lekker eten en ontdekken van bijzondere smaakcombinaties en gerechten een
liefhebberij?
Next level vegetarisch en/of veganistisch leren koken?
Toe aan meer mogelijkheden om zelf je gezondheid te bevorderen en je
immuunsysteem te ondersteunen?
Dan ben je toe aan gastronomisch koken met wilde planten!
Het gebruik van wilde planten in je voeding brengt een palet aan compleet
nieuwe geuren en smaken. Daarmee daag je je smaakpapillen uit om nieuw
terrein te verkennen. Maar niet alleen je smaakpapillen. Al je zintuigen
worden op een bijzonder ontspannende manier geprikkeld. Je verzamelt immers,
lekker buiten wandelend, planten uit je directe omgeving. Planten die je
misschien kent, maar vaker niet.
Hiermee leer je bestaande gerechten een bijzondere twist te geven of
compleet nieuwe te maken. Het mooie is dat je zelf het hele proces van
plukken tot eindproduct in de hand hebt. Dit geeft zo veel vreugde,
verwondering en voldoening. Dat proef je terug in alles wat je met wilde
planten maakt. Een stukje wilde natuur, gastronomisch verwerkt op je bord…
Met niets te vergelijken.
Tegelijkertijd zitten de gebruikte wilde planten boordevol stoffen om je
gezondheid te bevorderen. Hier leer je tijdens deze praktische cursus ook
veel over. En ik beloof je, deze mooie bonus, maakt je creaties op een of
andere magische manier nóg lekkerder.
Als Chef-kok, Herborist en wilde planten expert heb ik vele jaren zelf
succesvol geëxperimenteerd met de werking, smaak en toepassing van wilde
planten in de restaurantkeuken. Een nieuwe wereld die je creatieve kant
volledig de ruimte geeft om tot bloei te komen. Dát wil ik graag met je
delen. Het liefst ‘live’ waarbij we samen de wilde planten zoeken en oogsten
en ik je door mijn gerechten kan laten zien en proeven wat ik zo bijzonder
vind aan deze vorm van koken. En jij al je vragen kunt stellen en we zo
samen weer tot nieuwe ontdekkingen komen.
De cursus
Hoe werkt het
In 30 weken worden van 15 maart tot oktober 30 verschillende wilde planten
op allerlei manieren in gerechten verwerkt. Iedere week ontvang je een mail
met uitgebreide informatie over de plant van die week en de bijbehorende
recepten.
Aan het eind van de cursus krijg je ook nog eens alle planten en recepten in
boekvorm thuisgestuurd. Zo heb je alle recepten uiteindelijk netjes bij
elkaar in je eigen tailormade kookboek.
De recepten, de basics en de extra’s
De recepten bestaan uit bereidingen van soda tot likeur, van pesto tot
mayonaise, van curry tot gnocchi’s en dolma’s. Ook leer je bijzondere
azijnen, zouten en borrels maken. Daarbij komen zeer veel kooktechnieken aan
bod; zoals rauw verwerken, roosteren, konfijten, bakken en drogen. Per wilde
plant ontvang je wekelijks 4 tot 6 uitgebreide recepten. Zo kun je zelf
ervaren hoeveel mogelijkheden er met al deze planten zijn.
Natuurlijk is het allereerst belangrijk te planten te herkennen, te weten
welke delen culinaire waarde hebben en hoe je ze op een verantwoorde manier
kunt oogsten. Daar wordt dus iedere week ook veel aandacht aan besteed. Heb
je beschikking over een eigen buitenruimte? Dan kan het voor (thuis)koks met
groene vingers een verrijking zijn om sommige wilde planten in de volle
grond of in bakken te gaan kweken. Zo heb je altijd je groene voorraad onder
handbereik en leer je een plant in alle groeifasen kennen. Dit is uiteraard
geen must, meer een leuke extra voor de liefhebber.
Als laatste komt de gezondheidsbevorderende werking als een spreekwoordelijk
kers op de taart aan bod. Alles wat je leert over de planten is dan ook
doorspekt met interessante weetjes hierover.
KLIK
hier
voor een overzicht van De Wilde planten die in de cursus behandeld
worden!
Voor
'De basis wilde planten gastronomie cursus' zijn
de kosten € 275,-
Inbegrepen!
Onderstaand kleurrijke zelfstudie en afsluitend leer- en kookboek met 435
full-colour bladzijdes vol met wilde planten informatie en recepten!
***
Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar:
wildeplantengastronomie@ziggo.nl
Deelname regels
Het wildpluk seizoen van Cursus "Wilde planten Gastronomie" is van maart tot
en met oktober
We starten in maart en eindigen in oktober.
naar de index pagina
Algemene voorwaarden en Privacy
|