Index Over ons Producten Workshops & Bedrijfsuitjes Boeken Cursus W.P.G. Contact
|
Over ons Allereerst welkom op onze site! Klik op onderstaande link om een impressie te krijgen van de wandelingen die wij geven! Eerst even voorstellen... I k ben Dave Zwaartman, getrouwd met Monique Heijnen. Samen hebben wij een dochter Jamie en een zoon Tristan.Deze website en jonge onderneming is voortgesproten uit een `uit de hand gelopen' hobby van mij en staat indirect in verband met mijn dagelijke werk bij Kruidenprikkels als herborist en culinair adviseur (voorheen ook als chefkok en leermeester). En Monique steunt mij hierbij waar mogelijk! Als het even kan, vertrek ik 's morgens naar De Prikkeltuin voor wat onderhoud en oogstwerk. Vaak ook kies ik nog een rondje bos en duin om wat wildkruiden te oogsten. Als herborist weet je hoe je kruiden, in het bijzonder de Europese kruiden, kunt toepassen ter bevordering van de gezondheid en het welzijn, voor persoonlijke verzorging en in de voeding. Daarnaast is het belangrijk ervaring te hebben in het verwerken van kruiden in uiteenlopende toepassingen. Ik combineer hierbij oude kennis van kruiden en kruidenbereidingen met recent wetenschappelijk onderzoek en nieuwe inzichten. Deze website is onstaan door de toenemende vraag naar de producten van Wilde Planten Gastronomie en tegelijkertijd gekoppeld met/aan de website van ons bedrijf Kruidenprikkels. Deze kennis deel ik graag met u tijdens wandelingen, bedrijfsuitjes en/of workshops, zoals:
Lees meer over bovenstaande workshops en bedrijfsuitjes op deze website op de pagina Workshops en Bedrijfsuitjes! Als je wilt `koken' met wilde planten, moet je kennis vergaren over welke planten je wel en welke je niet kunt gebruiken. Net zoals je verschillende groentes, vlees- en vissoorten hebt met een bepaalde smaak, bereidingstijd en werking op ons lichaam, heeft ook elke plant haar eigen inhoudsstoffen; die bepalen haar werking, smaak en uiteindelijk haar verwerkingstechniek in de keuken. `Koken' is eigenlijk niet het juiste woord als we het hebben over het gebruik met wilde planten. Want juist door koken zouden we veel mooie en goede eigenschappen verliezen. Zelf ben ik erg visueel ingesteld en ik houd ervan om alles duidelijk te maken in beeldvorm voor het herkennen en verwerken van wilde planten in de gastronomische keuken. Voor mijzelf was het een openbaring om te kijken naar het groeiproces van de wilde planten en zo per seizoen de groei en de mogelijkheden te onderzoeken voor gebruik ervan in de restaurantkeuken. Van wortel tot zaad - elk deel van de plant heeft zijn specifieke kenmerken die een wereld van inspiratie opent. Door deze inspiratie te verwoorden en te verbeelden in dit boek hoop ik deze door te geven aan degenen die verknocht zijn geraakt aan al het wilde eetbare groen uit onze eigen natuur. ................................Dave
naar de index
|
Copyright © Wilde Planten Gastronomie - alle rechten voorbehouden. Vanaf 2021. |
www.wildeplantengastronomie www.wildeplantengastronomie wwwwildeplantengastronomie |
www.wildeplantengastronomie www.wildeplantengastronomie wwwwildeplantengastronomie |
www.wildeplantengastronomie www.wildeplantengastronomie wwwwildeplantengastronomie |
www.wildeplantengastronomie www.wildeplantengastronomie wwwwildeplantengastronomie |
www.wildeplantengastronomie www.wildeplantengastronomie wwwwildeplantengastronomie |